Barn och ungdom

Karateträningen ger barn och ungdomar bättre koncentrationsförmåga, koordination, kondition, styrka och smidighet. Teknikträning och fysträning blandas för att få en rolig och utvecklande träning. Mycket av vår träning syftar till ett fungerande självförsvar.

Trygg idrott
Vi följer Riksidrottsförbundets riktlinjer för Trygg idrott, inklusive särskilt registerutdrag för instruktörer som har direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar under 18 år. Mer info finns här (extern sida).

Dojoetikett
Det är viktigt att barnen följer de enkla reglerna som gäller i dojon, så att alla får ut så mycket som möjligt av träningen. Läs mer om vår dojoetikett här.

Träningstider och avgifter
Här kan du se våra träningstider och terminsavgifter.

Träningsgrupper
Grupp 1: Våra yngsta elever, cirka 7 till 10 år.
Grupp 2: Lite äldre elever, cirka 11 till 14 år.
Ungdomsgrupp: Från cirka 15 år. Tränar tillsammans på samma tider som vuxengruppen.

Gruppindelning
Mognad och utveckling är individuellt och kan förändras snabbt. Normalt börjar yngre nybörjare i grupp 1, men beroende på ålder, längd och mognad kan även grupp 2 eller ungdomsgruppen vara aktuella. Det är instruktörerna som avgör var barnet har bäst förutsättningar för sin utveckling, givetvis i samråd med barnet och föräldrarna. Inför varje termin gör instruktörerna en omfördelning mellan grupperna, beroende på antal barn och individuella förutsättningar.

Åldrar
Normalt 7-14 år. Från 15-års ålder fasas man in i ungdoms-/vuxengruppen.

Provträning
Provträna gratis 2 gånger, ta gärna med en kompis. Vi har intagning av nya medlemmar under hela terminen. Mejla gärna barngrupp@tatsu.nu innan så vi vet att ni kommer.

Medlemskap
Blankett för ansökan om medlemsskap finns hos instruktörerna.

Klädsel
T-shirt, kort-/långbyxor eller vit dräkt för karate, ju-jutsu eller judo, finns i de flesta kampsportsbutiker. Medlemmar har rabatt på Budo & Fitness (Sveavägen 90 eller i Västberga). Uppge Tatsu Karate i kassan.

Du kan också beställa kläder, accessoarer, kepsar, muggar och mycket annat med klubbens symbol i vår shop här.

Gradering
Gradering hålls i slutet av vårterminen respektive höstterminen, se aktuella datum under ”Senaste nytt” på startsidan. Om man vill ha diplom efter godkänd gradering kostar det 100 kr. Läs mer om gradering för barn här.

Kontakt
E-post: barngrupp@tatsu.nu

Övrigt
Vi är tacksamma om föräldrar och syskon håller en låg ljudnivå för att inte störa barnen när de tränar. Det går utmärkt att ta en kopp kaffe i köket. Olyckfallsförsäkring gäller via Trygg Hansa och Riksidrottsförbundet.

Föräldrar är givetvis välkomna i vuxengruppen!

Välkomna!

Instruktörerna